Традиційні кавові коктейлі

У світі існує безліч рецептів кави з алкоголем. Кавові гурмани поєднують міцний еспрессо практично з будь-яким алкоголем. І у кожного варіанту є свої фанати. Непорушне правило таких коктейлів — це правильні дози та якісні інгредієнти. 

Ірландська кава

Хто з нас ніколи не чув це словосполучення? Ірландська кава — один з найвідоміших алкогольно-кавових напоїв. Класичний рецепт складається з:

  1. 100 мл еспрессо;
  2. 20-30 мл віскі;
  3. 2-3 кубики цукру;
  4. 20 мл вершків (22% жирності).

На дно келиха покласти цукор і влити віскі, додати каву й добре перемішати. Потім акуратно прикрасити вершками, щоб вони залишилися на поверхні. Готовий коктейль не перемішується.

Російська кава

Один з найпростіших рецептів. Змішуємо наступні інгредієнти й готово:

  1. Стандартна порція свіжозвареного еспрессо;
  2. 20 мл коньяку.

Кафе-брюло

Винайдений в Новому Орлеані, подавався у вигляді післяобіднього дижестива. Має обпалюючий пряний смак, за що отримав другу назву — «диявольська кава». Склад:

  1. 100 мл міцної кави;
  2. 50 мл бренді;
  3. 4 кубики цукру;
  4. цедра 1 лимона й 1 апельсина;
  5. 5 зірочок гвоздики;
  6. 1 паличка ванілі.  

Гвоздику, ваніль, цедру та цукор покласти в маленьку глибоку каструлю, влити бренді. Поставити на повільний вогонь і нагрівати протягом 2 хвилин. Зняти з вогню і через ситечко розлити по чашках з кавою.

Кава Фарисей

Нескладний кавовий коктейль, придуманий в Німеччині. До складу входить:

  1. 100 мл міцної чорної кави;
  2. 30-40 мл коричневого рому;
  3. 2-3 кубики цукру;
  4. збиті вершки високої жирності.

У підігріту чашку покласти цукор, потім влити ром. Додати каву й перемішати, щоб цукор розтанув. На поверхню акуратно викласти збиті вершки. Їх не можна перемішувати, адже цей коктейль п’ють тільки через вершки.

Комментарии к записи Традиційні кавові коктейлі отключены

Filed under Історія

Comments are closed.