
У світі існує безліч рецептів кави з алкоголем. Кавові гурмани поєднують міцний еспрессо практично з будь-яким алкоголем. І у кожного варіанту є свої фанати. Непорушне правило таких коктейлів — це правильні дози та якісні інгредієнти.
Ірландська кава
Хто з нас ніколи не чув це словосполучення? Ірландська кава — один з найвідоміших алкогольно-кавових напоїв. Класичний рецепт складається з:
- 100 мл еспрессо;
- 20-30 мл віскі;
- 2-3 кубики цукру;
- 20 мл вершків (22% жирності).
На дно келиха покласти цукор і влити віскі, додати каву й добре перемішати. Потім акуратно прикрасити вершками, щоб вони залишилися на поверхні. Готовий коктейль не перемішується.
Російська кава
Один з найпростіших рецептів. Змішуємо наступні інгредієнти й готово:
- Стандартна порція свіжозвареного еспрессо;
- 20 мл коньяку.
Кафе-брюло
Винайдений в Новому Орлеані, подавався у вигляді післяобіднього дижестива. Має обпалюючий пряний смак, за що отримав другу назву — «диявольська кава». Склад:
- 100 мл міцної кави;
- 50 мл бренді;
- 4 кубики цукру;
- цедра 1 лимона й 1 апельсина;
- 5 зірочок гвоздики;
- 1 паличка ванілі.
Гвоздику, ваніль, цедру та цукор покласти в маленьку глибоку каструлю, влити бренді. Поставити на повільний вогонь і нагрівати протягом 2 хвилин. Зняти з вогню і через ситечко розлити по чашках з кавою.
Кава Фарисей
Нескладний кавовий коктейль, придуманий в Німеччині. До складу входить:
- 100 мл міцної чорної кави;
- 30-40 мл коричневого рому;
- 2-3 кубики цукру;
- збиті вершки високої жирності.
У підігріту чашку покласти цукор, потім влити ром. Додати каву й перемішати, щоб цукор розтанув. На поверхню акуратно викласти збиті вершки. Їх не можна перемішувати, адже цей коктейль п’ють тільки через вершки.
